Skip to main content

segmen kenalkan diri - CIK i l y


Klik banner untuk sertai

di tag oleh adik Anis comel ni. :) jom meriahkan segmen dari Cik ILY ni. :)

Syarat-syarat :
  • Buat entry bertajuk 'segmen kenalkan diri - CIK i l y' dan tempekkan banner + backlinkkan.
  • Klik  <sini> <sini> , blog , Follow @AINsheda
  • Copy and paste yang kat bawah ni untuk segmen kenalkan diri ! (yang ni mesti buat ! kalau tak buat no hadiah ! *kejam!*) bleh jawap dapat bahasa melayu or english :) and BE CREATIVE !

1. Real name: Shuhaida Saad
2. Nickname: Ss, Shuhaida, Syieda
3. Starsign and Age: Leo & 20++ years old *kehkeh*
4. Male or Female: Female

7. Twitter: @shu_aida
8. Other: wechat : shu_aida

9. Hair color: Hitam
10. Long or short: megi Malaysia >.<

11. Loud or Quiet: tak kenal maka tak cinta! >.<
12. Sweats or Jeans: Jeans *biar jin bogel*
13. Phone or camera: Phone
14. Health Freak: tak suka bau ubat. tapi kalau sakit cepat2 makan ubat. sebab TAKUT JARUM
15. Drink or smoke: Harommmm!!

16. Do you have a crush on someone: Takda >.< hehe

17. Eat or drink: pantang nampak, masuk mulut semua. :)
18. Piercings: 
19. Tattoos: Haroommmmm!!

Have You EverBeen in a relationship: Engaged >.<
Quarrel with someone u like: Selalu. macam tak lengkap sehari kalau xbertengkar. haha

Been in a car accident: takda lesen kereta kehkeh >.<

Been in a fist fight: ta reti nak jawab =.=

First Piercing: 

Best Friend(s): Syitoh (sepupu) and Neeya

Award(s): ada! >.<

Crush: Takda >.< hehe

Vacation: Paris! yang lain, dirahsiakan :p

Last Person you talked to: Mak
Person you texted to: BBM : group bbm 
Person(s) you watched movie with: Mat Salleh Malaysia >.< kehkeh

Food you ate: Nasi
Drink you drank: Air masak

Movie you watched: Langgar
Song listened to: Diamonds 

Thing(s) you bought: Hari ni? beli nasi dekat kedai mamak! :p hahaha

Person you hugged: Mak dan Ayah

Favourite Food: Western
Drinks: Carrot Susu >.<

Have you ever Kissed in the snow: Pernah nampak dan pegang. tapi Kak Snow la. hahaha
Celebrated Halloween: Harooommmm!!
Had your heart broken: sekali
Went over the limits on your cell phone: Tak reti nak jawab >.<
Came out of the closet: main aci sembunyi :)

Gotten pregnant: nope. tapi ada banyak anak cacing dalam perut ni :p
Had an abortion: Harooommmmm!!

Done something you've regretted: pernah
Broke a promise: kalau dah berjanji akan sedaya upaya tunaikan. melainkan terpaksa. :(
Hide a secret: tak semua benda kena cerita >.<
Pretended to be happy: ya. itu yang terbaik :)
Met someone who changed your life: ya! >.<
Pretended to be sick: pernah. kehkeh >.<
Left the country: sempadan saja :p

Tried something you normally wouldn't try: teringin sangat!
Cried over the silliest thing: sometimes :p
Ran a mile: merentas desa. hahaha
Went to the beach with your best friend(s): tak pernah lagi g dengan best fren :p

Stay single the whole year: dengan hosmate kire single ke?  >.<

Currently Eating: kenyang. alhamdulillah..
Drinking: air masak
Listening to: cita hindustan dah.. :)

Waiting for: dinner

Your future

Want kids: kalau ada rejeki. alhamdulillah.. :)
Want to get married: semestinya!
Careers in mind: doktot, tapi mengaji separuh jalan. ckup dapat jadi FA >.<


Which of it is better for boys/girls?
Lips or eye: dua-dua pun ok >.<
Shorter or taller: Taller 
Romantic or spontaneous: dua-dua pun ok >.<
Nice stomach or nice arm: dua-dua pun ok >.<
Sensitive or loud: dua-dua pun ok >.<
Single or relationship: nak yang single, takmo kekasih or laki orang *betui ke jawapannya?*
Noisy or quiet: dua-dua pun ok >.<

Have you ever Lost lasses/contacts: ya. 4hari :)
Ran aways from home: tak pernah terpikir
Hold a gun or knife for self defense: tak pernah lagi :)
Broke someone's heart: maybe pernah. mungkin tak perasan :(
Been arrested: pernah. Tangkap gambar! :)
Cried when you lost someone: semestinya!

Do you believe in
Yourself: kekadang. takda self confident :(
Miracles: percaya pada Qada' Qadar 
Love at first sight: yup
Heaven: yup
Santa Claus: harooommm!!
Things last forever: percaya pada Qada' Qadar 

Is there one person you want to be with right now: yup
Is there a person you make a promise with now: yup
Is there a person that you can't forget now: yup
Is there something you really want to do now: format bb
Is there something you really wish to have it now: yup
Is there something you wanted to say to someone now: yup

  • tag 2 kawan anda pasti kan dorang tahu tau !
  • DONE! jangan lupa tinggalkan link enty korang dekat komen . (kalau kat shoutbox tidak akan dilayan!)

TAMAT : 
01 JUN 2013

Tag :

Comments

  1. datang dari segmen yang sama ;)

    http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/2013/04/segmen-kenalkan-diri-cik-i-l-y.html

    Dah bertunang? Semoga happy selalu ;)

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen.. :)
    Lelaki boleh join ke nie.. nampak mcm segmen utk gegel je nie... :D

    ReplyDelete
  3. Wah dah engaged eh?
    By the way came from same segment, nice to meet you.

    ReplyDelete
  4. hehe ! de2 je jawapan dia..
    mat salleh msia.. ceta pe tuu .. *question mark *

    btw thanks join dan support segmen ily ang merapu ni.. hehe ! Salam kenal SS ! JOM kenal-2 dengan budak lain plak..

    http://oh-sourly-ily.blogspot.com/2013/04/senarai-peserta-awesome.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mat salleh malaysia tu en.tunang. setiap kali tengok wayang mesti g ngan dia.. :)

      Delete
  5. Megi Malaysia. You're funny. Hoho

    ReplyDelete
  6. Megi Malaysia? You're funny. Hoho

    ReplyDelete
  7. panjang nyeeee entri ni . hihi . papepon selamat bersegmen ekk . :D

    ReplyDelete
  8. TAHNIAH ANDA MENANG !

    http://oh-sourly-ily.blogspot.com/2013/06/pemenang-segmen-kenalkan-diri-by-cik-i.html

    SILA TUNTUT HADIAH SELEWAT-LEWATNYA PADA 15 JUN 2013 ! *Hadiah yg TAK dituntut akan BURN pd 16/06/13*

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih admin. ss sudah hantar detail :)

      Delete

Post a Comment

You can say anything but please don't hurt me. Thank you

Popular posts from this blog

Isi Borang Nikah Lelaki Selangor (online)

Selesai Ujian HIV tempoh hari. Seterusnya, kami mengisi borang kebenaran nikah. SS masih ingat sikit-sikit masa kursus pra perkahwinan tempoh hari. Penceramah ada terangkan procedur-procedur untuk isi borang nikah ni.

Dalam kursus pra perkahwinan tempoh hari, penceramah ada menyatakan, sekiranya ;
kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang sama. borang kebenaran nikah boleh di isi bersama.kedua-dua bakal pengantin lelaki dan perempuan berasal dari kariah yang berlainan, borang kebenaran nikah hendaklah di isi oleh bakal pengantin lelaki terlebih dahulu.Borang 2A : bakal pengantin lelakiBorang 2C dan 2D serta borang wali : bakal pengantin perempuanselesai isi borang. bagi kepada pihak pengantin perempuan (luar Selangor)
Procedur Isi Borang Kebenaran Nikah (Lelaki Selangor) :
Borang boleh di isi secara terus online di SINI. Daftar masuk dengan menggunakan no IC anda.Isi borang 2A untuk lelaki yang tinggal di Selangor.Pastikan anda sudah tahu :Tarikh Nikah (dal…

Ujian Saringan HIV

Ujian Saringan HIV

Sejak terminate P1 wimax ni, ss sudah susah update blog. tambahan pula semakin hari semakin banyak benda kena diberi perhatian serius.
Hari Isnin (10 Jun 2013) yang lepas, selesai buat Ujian Saringan HIV. pada hari tersebut, ss cuma amik cuti separuh hari. ss dan en.tunang pergi ke Klinik Kesihatan Kerajaan SAHAJA. di Sg. Chua, Kajang. pada hari tu, tidak ramai orang. jadi sebarang appointment tidak di perlukan.
Sebaik sampai jam 1.30 petang, kaunter masih di tutup. Setelah kaunter di buka pada jam 2 petang.
Dapatkan Borang ujian di kaunter. Borang tersebut disertakan bersama buku kecil warna : biru (lelaki), dan pink (wanita). Dua warna sahaja

abortion

Assalamualaikum 
“Sesungguhnya salah seorang kamu dikumpulkan kejadiannya dalam perut ibunya selama 40 hari sebagai air mani, kemudian menjadi segumpal darah seperti yang demikian itu (iaitu 40 hari), kemuadian ia menjadi segumpal daging seperti yang demikian itu juga (iaitu 40 hari), kemudian diutuskan kepadanya malaikat lalu ditiupkan roh padanya”.
Ia juga dikuatkan dengan firman Allah SWT yang bermaksud: “kemudian air mani tu kami jadikan ia segumpal darah, lalu segumpal darah itu kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu kami bungkuskan dengan daging, kemudian, kami jadikan ia makhluk yang (berbentuk) lain, maka, maha suci Allah, pencipta yang paling baik” (Al-Mukminun:14). - sumber

apa itu abortion? abortion (penguguran) : iaitu penyingkiran atau pengeluaran embrio atau fetus/janin dari uterus ibu. dan menyebabkan kematian. keguguran juga boleh berlaku secara sengaja ataupun tidak sengaja. keguguran secara tidak sengaj…