Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Salam kerinduan

Jumaat petang ss akan berangkat ke Sabah. kepada sesiapa yang berada di Sabah. bolehlah kita berjumpa (kalau diizinkan) :) in sha Allah.. hanya 3hari di sana
dan
ss mungkin akan jarang update blog. internet di rumah bakal di terminate dalam 10hari lagi. mungkin lambat untuk ss kembali aktif berblogging. 
kepada kawan-kawan. sudi-sudikanlah tinggalkan jejak kalian. ada kesempatan ss akan melawat. 
salam rindu dari ss.




The First G Giveaway by Lulla

Syarat - syarat : Blogger MalaysiaFollow blog , Like pages , klik earnings , komen entri dan like gambar para sponsor yang baik hati .Buat satu entry "The First G Giveaway by Lulla" . Ambil banner transparent dekat atas , tempekkan dalam entry dan link kan ke entri GA ini .Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan diorang tahu .Tinggalkan link entri GA korang dalam comment box dekat bawah ^^
Senarai Hadiah : Blog Review ( 24 )Bloglist ( 10 )Affiliates ( 20 )Top Up RM10 ( 4 ) Top Up RM5 ( 13 )Top Up RM3 *maxis only* ( 5 )Header Blog ( 8 )Edit Blog ( 2 )Cursor ( 5 )Kertas Bintang + LOREAL leave-in-mask *sample* ( 1 )10% Barangan di Page Jom Cantik ( 6 )Doodle ( 5 )Banner ( 2 )
PEMBAHAGIAN HADIAH : Top Referrer *using nuffnang*Cabutan *secara manual* 
TAG http://calculaterror.blogspot.com/ http://hasyimahshe.blogspot.com/ http://www.fardiyah.blogspot.com/
DEADLINE : ikut suka hati Lulla sehingga jumlah peserta mencecah 100+

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru
ss ingin ucapkan Selamat Hari Guru kepada cikgu-cikgu yang telah mengajar ss dari tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, hinggalah ke universiti. dan tak lupa juga kepada "cikgu" di pejabat sana. terima kasih yang tak terhingga dari ss.

dan tidak dilupakan jua, kepada semua cikgu-cikgu di Malaysia ni. Selamat Hari Guru. pengorbanan kalian amatlah besar ertinya kepada kami semua. tiada cikgu, tiadalah kami berdiri di sini sebagai insan yang berguna kepada nusa dan bangsa.


breakfast with Ribenna, kurlas kau Jah!

Glucolin perisa Blackcurrant
sudah menjadi rutin setiap pagi ss akan breakfastair Ribenna ni bersama biskut Jacob's. ini untuk menambah sedikit tenaga yang telah hilang dek kesihatan makin merosot sejak dua menjak ni.

ss belum pernah rasa selain perisa Ribenna ni. staff office siap tegur "pagi-pagi dah minum air Ribenna, kurlasss kau Jah!" hahaha




Perginya seorang permata hati indah, Aqil Hamzah

Ini adalah entry copy paste dari blog kak Erina. sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah adik Aqil Hamzah.
25 April 2013 (Khamis) Genap Aqil setahun 2 bulan. Aqil mula demam. Hari2 sebelumnya dia seorang anak yang ceria, aktif macam biasa. Makan pun berselera. Comel dengan keletahnya.Kami ingatkan demam ni mungkin demam nak "tambah akal" atau nak tambah gigi. Sebab kebiasaanya Aqil akan demam bila masuk "bulan" baru. Tapi kami tak pernah pandang remeh kalau Aqil sakit. Risau tu sentiasa ada. Petang tu kami ke DEMC, suhu Aqil 38.3. Dr. Aida check Aqil. Check telinga, nafas, heartbeat. Semua ok. Alhamdulillah. Doktor kata demam dan tekaknya merah sikit. Nafas pun ok takde bunyi. Doktor bagi paracetamol syrup dan ubat selsema. Aqil selsema sikit sebab doktor kata dalam hidung Aqil ada macam berkuping2 (hingus kering).
Lepas makan ubat, Aqil ok. Demam kebah. Aktif. Kami bagi dia ubat setiap 4-5 jam. 2 hari lepastu kami perasan Aqil demam lagi. Demam dia akan ke…

Jom join bloglist myravea

Syarat-syarat :-Letakkan link blog myra di bloglist korang then komen di entri ini.Letakkan banner "Jom join bloglist myravea" di sidebar blog korang & link kan ke blog myra.

1st BIGGEST GIEAWAY BY OSM

SYARAT-SYARAT :- FOLLOW BLOG NI OK . *WAJIBLIKE FANPAGE , FOLLOW FACEBOOK , FOLLOW TWITTER ATAS NI .*WAJIB * LIKE FANPAGE DAN SILA BERI KOMEN(UNTUK KEPASTIAN)BUAT ENTRI RINGKAS MENGENAI 1st BIGGEST GIEAWAY BY OSM SERTA TEPEK/TAMPAL/PASTE/COPY BANNER DI ATAS DAN BACKLINK-KAN DEKAT ENTRY INI *WAJIBTAG 4 ORANG RAKAN *WAJIBTINGGALKAN LINK ENTRY DI PETAK KOMEN *WAJIB
TARIKH TAMAT :- 31/05/13
HADIAH-II :- TOP REFERRAL 1st : PATUNG ELMO (SEDERHANA BESAR) , PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL ,TOPUP RM 10 , KOMIK , BUTTON I <3 BLOGGING2nd : PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL , TOPUP RM 5 , BUTON I <3 BLOGGING3rd : PEPLUM/TRIBAL BLOUSE/TRIBAL SHAWL , KOMIK , BUTTON I <3 BLOGGING
TAMBAHAN :- KALAU NASIB ANDA BERTUAH ANDA MUNGKIN DAPAT HADIAH TAMBAHAN IAITU  T-SHIRT I <3 BLOGGING SAGUHATI :- TOPUP 10 x 3TOPUP 5 x 3KOMIK x 5LE' MUSTACHE NECKLACE x 2OTHERS NECKLACE x 2SHAWL x 2PASHMINA x 1
TAMBAHAN :- JIKA BERTUAH ANDA JUGA MUNGKIN DAPAT  BUTTON I <3 BLOGGING
TAG :-
http://ceritera-syera.blogs…